Wat is een traineeship?

Wat is een traineeship?

Nick Hoogendoorn

Nick Hoogendoorn

     

Op weg naar je eerste baan of een nieuwe uitdaging? ORMIT helpt jou op weg in de corporate jungle! Download het eBook.

Bijna afgestudeerd. De wereld ligt voor je open. Wat nu? Kiezen voor die hippe startup, voor een grote gerenommeerde organisatie werken, zelf gaan ondernemen? Heb je wel eens gedacht aan een traineeship? Veel jonge mensen kiezen voor deze start van hun carrière. In deze blog vertel ik wat een traineeship is en nog belangrijker wat de ingrediënten zijn van een goed en succesvol traineeship.

Een traineeship is voor bedrijven een bekende route om jonge talenten aan te trekken. Dit is niet zo gek, want een traineeship kan een zeer mooie start zijn van je carrière. Het biedt de mogelijkheid in korte tijd veel te leren, over jezelf, werk en een werkgever. Je ziet in de praktijk een wirwar van traineeships met grote onderlinge verschillen. Zaak dus om het kaf van het koren te scheiden. Een traineeship kent vele verschijningsvormen en kan zowel vak- als managementgericht zijn. In de basis is de definitie van een traineeship eigenlijk simpel, namelijk een (starters) functie waarbij het werken wordt gecombineerd met een ontwikkelprogramma.

 

Wat is een goed traineeship?

Klinkt goed, maar wat is nu eigenlijk een goed traineeship? Hier een checklist.

  • Het traineeship heeft een helder doel. Je moet weten waarvoor je wordt opgeleid en wat je toekomstperspectief daarbij is.
  • Er is een heldere profielomschrijving.
  • Het gaat om een volwaardige functie met bijbehorende verantwoordelijkheden en salaris. Een traineeship is dus zeker geen stage! In deze baan doe je meerdere projecten om verschillende aspecten van het werk en de werkgever te leren kennen.
  • Er is sprake van een ontwikkelprogramma met een vastomlijnde structuur, inhoud en duur. Dit is dus meer dan een paar cursussen. Je weet dus vooraf wat je wanneer krijgt.
  • Tijdens het traineeship is er zowel aandacht voor persoonlijke als professionele ontwikkeling. De focus en balans kan variëren, maar beide moeten aanwezig zijn. Bij een vakinhoudelijk traineeship ben je meer bezig met je professionele ontwikkeling dan bij een generiek management traineeship.
  • Belangrijk aspect is ook de inrichting van de coaching en begeleiding. Maar al te vaak is dit een sluitpost; het wordt er door iemand wel even bij gedaan. Goede coaching en begeleiding vergt echter expertise, tijd en aandacht. Bijvoorbeeld door een opgeleide coach die niet direct betrokken is bij je dagelijkse werkzaamheden en met wie je periodiek afspreekt. Naast de coaching is ook van belang dat je manager tijd vrijmaakt voor begeleiding en mentoring.
  • Een krachtig leerinstrument is ook het leren van andere trainees. Niet voor niets dat in goede traineeships leren van elkaar gefaciliteerd wordt, bijvoorbeeld in de vorm van een intervisie.

Wanneer is een traineeship succesvol?

Check! Een mooi lijstje wat een goed traineeship is. Maar je wilt natuurlijk een traineeship waarin je succesvol bent. Daar is meer voor nodig. Wat een succesvol traineeship onderscheidt van een goed traineeship is dat alle elementen onderling met elkaar verbonden zijn en elkaar daardoor versterken. Ook is de cultuur in de organisatie erg belangrijk. Een cultuur waarin jij als trainee aandacht krijgt, wordt uitgedaagd, je gesteund voelt en de ruimte krijgt om fouten te maken. Leren is ten slotte ook leren van fouten.

Tot slot kun je eigenlijk alleen spreken van een succesvol traineeship als dit ook past bij wat jij wil, wie jij bent en zoekt. Uit onze ervaring weten we dat niet de kennis, maar het karakter en het gedrag bepalen in hoeverre je daadwerkelijk succesvol zal zijn. Succes betekent immers overal: zelfbewust zijn, verantwoordelijkheid nemen, verbinden, gedreven en daadkrachtig zijn, goed samenwerken en met je enthousiasme en bevlogenheid anderen inspireren. Deze eigenschappen hebben een hoog voorspellende werking voor succes en laten zich niet aflezen van een cv!

De keuze voor een traineeship is vooral een persoonlijke afweging. Dit is belangrijk omdat de organisatie met een traineeship een bepaald doel heeft. Het is dus wel zo verstandig als dit ook past met het doel wat jij voor ogen hebt. Een traineeship is een mooie kans om veel te leren, je snel te ontwikkelen en daarmee een mooie basis te leggen voor een succesvolle carrière. Het zou zonde zijn als een traineeship van jou iets wil maken dat je niet wilt worden.

 

Weet je nog niet precies welke kant je loopbaan op moet gaan?

Er zijn ook traineeships die specifiek gericht zijn op dat talent dat nog niet precies weet wat het wil en je in staat stellen om veel over jezelf te leren en bij verschillende organisaties uitdagende projecten te doen. Hierin ontwikkel je persoonlijk leiderschap, dat is het kompas van waaruit jij je verbindt met anderen en de organisaties waarvoor je werkt. Dit uit zich in vragen stellen in plaats van aannames doen, collega’s betrekken, zaken voor elkaar krijgen en zo mensen meekrijgen in de noodzakelijke veranderingen. Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap start met een goed zelfbewustzijn. Onze assessments zijn dan ook vooral gericht op het leervermogen en andere persoonlijke kwaliteiten waarvan we weten dat die het uiteindelijke succes bepalen.

Reageren? Graag nick.hoogendoorn@ormit.nl

 

Download het eBook!