Waarom ORMIT de beste keuze is voor inhuur van young professionals

Waarom ORMIT de beste keuze is voor inhuur van young professionals

ORMIT Nederland

ORMIT Nederland

     

Ben je op zoek naar een vergelijking van aanbieders van traineeships? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Er is veel concurrentie en jij bent op zoek naar de beste starters of young professionals met een paar jaar werkervaring. Traineeships lijken inwisselbaar, maar het tegendeel is waar. Daarom heeft CEDEO het keurmerk voor Trainees in het leven geroepen om HR-professionals en managers een goed selectiecriterium te geven om young professionals in te huren. ORMIT is de eerste die dit keurmerk toegekend heeft gekregen.

Download het rapport!

Nu Cedeo ons als eerste het keurmerk voor Trainees heeft toegekend, delen we graag de kenmerken van wat wij zien als een goed traineeship. Wij gunnen organisaties de beste keuze van young professionals die er op de markt te vinden zijn. Een goed traineeship herken je aan uitdagende opdrachten, leren van en met andere talenten en een state-of-the-art, intensief opleidingsprogramma. Maar het echte verschil maken de talentenmanagers die de young professionals persoonlijk twee jaar lang ondersteunen en uitdagen. Hoe gaan zij te werk?

 

Dicht op de huid

Onze Talent & Leadership Developers verbinden zich persoonlijk met de young professionals waarmee ze werken. Ze zitten dicht op hun huid en dagen hen uit. Soms confronterend, maar altijd met de intentie om de ander verder te helpen én met waardering voor wat er allemaal al is. Vanuit oprechte interesse, zonder oordeel. Het doel is altijd tweeledig: het te realiseren business resultaat en een steile leercurve voor de trainee. Ontwikkeling moet leiden tot persoonlijk en zakelijk succes voor de trainee én voor de organisatie.

Review van opdrachtgever (Cedeo-rapport): “De trainee was goed berekend op zijn taak en had duidelijk de juiste capaciteiten. Door de stevige én persoonlijke begeleiding door de coach van ORMIT, in combinatie met de projecten die wij konden bieden, is deze trainee enorm gegroeid. Heel leuk en inspirerend om daar deel van uit te maken.”

 

Effect van gedrag

Natuurlijk leren talenten vooral door te doen. Ze pakken uitdagende opdrachten op en ervaren zo het effect van hun eigen gedrag. Dat wordt versterkt door samen met anderen te leren (coaching, mentoring, intervisie) en door nieuwe concepten aangereikt te krijgen door middel van class room en e-learning. Kortom: de alom bekende 70-20-10 regel. Onze ervaring is dat de impact van een traineeship vooral wordt bepaald door hoe en door wie leeractiviteiten worden ingevuld.

Review van opdrachtgever (Cedeo rapport): “Wij doen al een aantal jaar naar tevredenheid zaken met ORMIT. Zij stellen echt de trainee centraal en doen daar alles voor. Er zijn geen vaste rollen en iedereen doet zijn best om het hoogst haalbare uit de trainees te halen. Daarnaast hebben ze ook altijd een luisterend oor voor de interne begeleiders waardoor de samenwerking als geheel nog plezieriger wordt.”

 

Drie elementen

Een goed traineeship herken je aan het samenvallen van drie belangrijke elementen: nieuwe ervaringen, andere perspectieven en reflectie & betekenis geven. In deze hotspotontstaat de bekende steile leercurve. Dat gaat verder dan het ontwikkelen van vaardigheden, omdat trainees lerente leren en hun ‘growth mindset’ ontwikkelen. Zodat ze niet alleen klaar zijn voor de uitdagingen van vandaag, maar ook voor die van morgen. Vindt dit plaats in een context waarin wordt gewaardeerd dat mensen uit hun comfortzone stappen, fouten maken niet wordt afgestraft en er een vangnet is als het nodig is? Dan gaan talenten echt vliegen. Voor minder doen we het niet.
3 elementen ORMIT
 

Dit zijn enkele rollen de we voor jouw organisatie kunnen invullen:

 

Projectmanager

Voor opdrachtgevers als GVB, Mediq en Ericsson werken onze young professionals als projectmanager. Met scrum, agile of prince2 brengen ze processen en teams naar een next level. Je kunt ze inzetten als projectmanager, IT-professional, project lead, PMO, procesmanager of operations.

 

Changemanager

Je kunt op ons bouwen bij een veranderopgave. ORMIT’ers hebben de juiste set aan skills om als verandermanager aan de slag te gaan. Als businesschange lead, gamechanger, changemanager, transformatie lead of business development partner bewijzen zij zich om vernieuwing en innovatie door te voeren.

 

Productowner / Scrum master

De nieuwste en meest complexe technologieën of juist tastbare producten? Daar krijgt een ORMIT’er energie van. Onze scrum masters, productowners, agile coaches leggen makkelijk verband tussenstrategie, tactieken de operatie. Ze nemen initiatief, zijn positief kritisch en boeken resultaat met een agile 'way-of-working'.

 

Business consultant

Voor onder meer ABN AMRO, Rabobank en ASML werken onze ORMIT’ers als business consultant. Met een frisse blik en nieuwe perspectieven kijken ze naar jouw business vraagstukken.

 

Data specialist

Data is niet meer weg te denken in deze sterke digitale wereld. Vanuit onze dochter Vlammrs helpen we je met young data scientists om je datakapitaal te verzilveren. Kijk hiervoor op www.vlammrs.nl.

Ga naar Vlammrs

 

Nieuwsgierig wat we voor je kunnen betekenen? Praat met onze specialisten. Wij geven graag vrijblijvend enkele tips om het beste talent voor jou organisatie te spotten, vinden en behouden!

Maak een afspraak