Waarom is een growth mindset waardevol?

Waarom is een growth mindset waardevol?

Martijn Verdaasdonk

Martijn Verdaasdonk

     

Op weg naar je eerste baan of een nieuwe uitdaging? ORMIT helpt jou op weg in de corporate jungle! Download het eBook.

Een van de eerste zaken waar je mee te maken krijgt tijdens je ORMIT traineeship is de growth mindset. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Volgens het onderzoek van Carol Dweck (2006) naar de motivatie van prestaties zijn er eigenlijk twee denkstijlen (mindsets). Een daarvan is de growth mindset, waarbij je ervan uit gaat dat je alles kunt leren en je je eigen capaciteiten kunt ontwikkelen. De andere staat bekend als de fixed mindset, waarbij je ervan uit gaat dat je capaciteiten vast liggen en dat je de dingen waar je minder goed in bent probeert te vermijden.

 

De growth mindset staat centraal

Het mooie van ORMIT is dat er ten alle tijden wordt gefocust op de growth mindset. Het wordt gestimuleerd dat je aan de slag gaat met capaciteiten waarin je jezelf wilt ontwikkelen. Het doel is dat je gaat leren hoe je je kwaliteiten kunt inzetten in jouw eigen voordeel. Het beoefenen van een growth mindset leert je ook omgaan met feedback en laat je inzien dat kritiek vaak erg waardevol is in plaats van pijnlijk. Hoewel dit een van de eerste zaken is waar je mee te maken krijgt bij ORMIT, vind ik dit zelf misschien wel een van de meest waardevolle. Gedurende mijn traineeship heb ik genoeg situaties gezien waar een beetje extra growth wel gebruikt kan worden. Als ORMIT’er ben jij juist die groeiende schakel.

 

Growth mindset als stroomversneller voor impact

Iedereen heeft natuurlijk wel eens het gevoel dat je de dingen nou eenmaal doet zoals je ze altijd al doet, maar door het creëeren van bewustwording over je mindset blijf je scherp. Het kan je net dat extra duwtje in de rug geven om het gewoon een keer anders te doen. Tijdens een van mijn traineeship opdrachten hoorde ik regelmatig "dat het zo nou eenmaal vaker gaat". Daarbij leek het bijna alsof het bedrijf een fixed mindset had. Wanneer je als ORMIT’er juist gaat luisteren naar de behoefte en het dan anders aanpakt kun je bij sommige medewerkers die er al jaren zitten, nog steeds de ogen openen. Het is enorm gaaf dat ik daar het verschil heb kunnen maken en dat ik veel meer kan bereiken door een kleine bewustwording van mijn mindset.

 

Over Martijn

Mijn naam is Martijn Verdaasdonk, 29 jaar oud en zit nu al weer op driekwart van mijn Multicompany Management traineeship bij ORMIT. Momenteel woon ik in Breda en tijdens mijn opdrachten bij BAM en Rabobank (SurePay) ben ik als Business Analist en Implementatie Manager bezig geweest met het realiseren van digitale veranderingen. Het verbinden van mensen is iets wat ik tof vind en waarbij technologie perfect kan ondersteunen. Ik ga harder lopen van alles waar progressie in voorkomt en door mijn grafische achtergrond weet ik complexe materie eenvoudig te verbeelden! 

Download het eBook!