Waarom ik heb gekozen voor een traineeship

Waarom ik heb gekozen voor een traineeship

Duco Postma

Duco Postma

     

Op weg naar je eerste baan of een nieuwe uitdaging? ORMIT helpt jou op weg in de corporate jungle! Download het eBook.

Na mijn studie was ik er al snel over uit dat ik een traineeship wilde gaan doen. Het leek me enorm leerzaam om elke 6-8 maanden door te gaan naar een andere afdeling van een bedrijf, om zo meerdere kanten van een bedrijf te leren kennen. Ook wist ik dat het opleidingstraject in traineeships meestal erg goed begeleid wordt, waardoor je een enorme boost geeft aan je persoonlijke ontwikkeling. Ik vond het echter erg lastig om te kiezen welk bedrijf er nou goed paste. Ook wist ik dat veel trainees die bij een groot bedrijf hun traineeship doen vaak na afloop van het traineeship uitstromen en bij een ander bedrijf aan de slag gaan. Dit was iets wat mij zonde leek, verspilde moeite voor zowel het bedrijf als voor mijzelf. 


De perfect match

Toen zag ik het Multicompany Management Traineeship van ORMIT voorbij komen: alles wat ik zocht qua ontwikkeling, qua kwaliteit van het opleidingsprogramma, én daarnaast ook nog de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven een rotatie te doen om zo te ontdekken welk bedrijf goed zou kunnen passen bij mij. Ideaal! Wat mij bij ORMIT ook heel erg aansprak, was het idee dat het opleiden van trainees echt de core business van ORMIT is. Met andere woorden: de groeicurve van een trainee staat centraal voor ORMIT – en niet het zorgen dat een werknemers alleen maar de juiste tools aangereikt krijgt om zoveel mogelijk productie te draaien. Het gaf mij in die zin het gevoel dat ORMIT mij de mogelijkheden en hulpmiddelen zou gaan bieden om me te gaan ontwikkelen als mens, in plaats van alleen maar als werknemer. Een gevoel wat ook echt is uitgekomen.  

Inmiddels ben ik een jaar verder en heb ik mijn eerste opdracht bij Rabobank gehad. Een rol waarin ik heb meegeholpen binnen een programma ter verbetering van het beleid tegen witwassen en financiering van terrorisme. Een uitdagende rol, waarin ik enorm veel heb geleerd. De grootste uitdaging vond ik het begrijpen van het systeemlandschap binnen de Rabobank, en te proberen om informatie uit verschillende systemen samen te voegen om het te kunnen gebruiken. De trainingen van ORMIT, evenals de coaching en begeleiding, samen met de coaching en begeleiding vanuit Rabobank, hebben mij geholpen om in deze rol echt iets te kunnen betekenen voor Rabobank. Daarnaast heb ik mezelf hier enorm goed kunnen ontwikkelen. 

Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze om het traineeship niet bij één groot bedrijf te doen, maar via ORMIT bij meerdere bedrijven! 

 

Over Duco

Duco is 25 jaar en woont in Utrecht. Sinds mei 2019 is hij bij ORMIT als Management Trainee in het Multicompany programma. Daarvoor heeft hij in Groningen zijn Bachelor Bedrijfskunde en Master in Organizational & Management Control behaald. Duco krijgt energie van het werken aan doelen en deze te behalen. Door goed te samenwerken, mensen te verbinden en complexe problemen en situaties te ontrafelen maakt hij grote impact.

 

Download het eBook!