Van trainee tot Business Unit manager

Van trainee tot Business Unit manager

Ingrid van Tienen

Ingrid van Tienen

     

Wil jij ook het maximale uit jouw carrière halen?

Ontdek onze traineeships!

Ze is pas 30. Maar vanaf 1 augustus is Simone Kastrop de kersverse business unit manager van het vorig jaar gestarte Vlammrs, de data-hongerige dochter van ORMIT. “Een stap vol groeikansen”, noemt ze het zelf. “Toen de vraag kwam was ik eerst best een beetje verbaasd. Maar dat duurde niet lang. De verbazing sloeg al snel om in enthousiasme, en de drive en energie om dit te gaan doen.”

Thomas De Wulf, CEO van ORMIT: “Het is belangrijk dat iemand in je potentieel gelooft en zegt: ga het maar doen. Je kunt jezelf immers pas bewijzen als je ook de kans ertoe hebt gekregen. Mensen verdienen de kans om hun talent in te zetten. Ik geloof dat Simone het fantastisch gaat doen. En ja, misschien zal ze daarbij ook wel eens tegen de muur lopen. Maar dat zij dan maar zo. Daar leert ze van en wordt ze sterker van. Haar frisse blik is hoe dan ook heel erg waardevol.”

Nieuwsgierig hoe een ORMIT-traineeship de kickstart kan zijn van een mooie carrière? Lees hier de ervaringen van Simone!

De loopbaan van Simone

Voordat Simone aan haar ORMIT traineeship begon, had ze 2,5 jaar werkervaring bij het AMC en DPA Finance. Daarna was het voor haar tijd voor professionele verbreding en meer persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. Ze koos daarom voor een ORMIT traineeship. Na haar traineeship was ze 2,5 jaar accountmanager bij ORMIT en sinds kort dus business unit manager van Vlammrs.

Eerst een ‘gewone’ baan en daarna een traineeship

Ik ben begonnen met ‘gewone’ banen en zie ook de voordelen om juist pas daarna te starten met een traineeship. Om te beginnen het ritme van je studententijd – of gebrek daaraan – dat verandert in een gestructureerde werkweek van veelal 40 uur. Het zogenaamde ‘leren werken’ is voor de één een soepele overgang, voor mij een (kleine) transitie waar wat tijd voor nodig was.

Wanneer je aan het ORMIT traineeship begint, begin je niet alleen nieuw bij ORMIT, maar ook bij een opdrachtgever. Je leert twee bedrijfsculturen kennen, je begint in een nieuwe uitdagende functie, en tegelijkertijd sta je ook nog eens aan de start van een persoonlijk ontwikkelprogramma. Er kwam een hoop op me af. Het feit dat ik inmiddels volledig gewend was aan het ‘ritme van een baan’ was voor mij absoluut een voordeel.

Het ontwikkelprogramma

Het belangrijkste onderdeel van het ORMIT traineeship is natuurlijk het persoonlijk ontwikkelprogramma, waarin ORMIT gespecialiseerd is. Om het maximale uit dit programma te halen bood het mij veel voordelen om over voorkennis en ervaringen te beschikken van de aspecten waar ik in mijn ontwikkeling op wilde gaan focussen.

Natuurlijk zijn dit facetten die je uit je privé- en studieleven kunt halen. Echter, ik liep op de werkvloer tegen hele andere dingen aan. Ervaring met o.a. soft skills, politiek, collegialiteit, stakeholdermanagement, diverse taken etc. zijn nog maar een greep uit de ervaringen waar je als energieke afgestudeerde ‘high-potential’ tegenaan kunt lopen.

Ondanks dat deze struggles op dat moment natuurlijk totaal geen wenselijke situatie vormen, geeft het wel perfecte input voor een kick-start bij ORMIT. Daarbij kon ik ook de trainingen snel toepassen en reflecteren op praktijkcasussen uit het verleden. Hierdoor spraken theorieën en kennis meer tot mijn verbeelding en bleef alles beter hangen.

Ervaringen als accountmanager en de overstap

Ook hebben mijn lessen en ervaringen uit het traineeship mij absoluut een voordeel gegeven in mijn rol als accountmanager. In de eerste plaats dat ik precies met klanten kon delen wat het programma inhield, wat de filosofie van ORMIT is en hoe trainees, inclusief ikzelf, dit ervaren. Daarnaast heeft het mij zoveel zelfkennis gegeven dat ik dit ook gun aan iedereen aan het begin van zijn of haar carrière. Hieraan kon ik vanuit mijn rol als accountmanager een waardevolle bijdrage leveren.

In de rol van business unit manager ben ik verantwoordelijk voor het invullen van de Vlammrs-koers die ik samen met het ORMIT management team uitzet. We behalen gezamenlijk de meeste synergie door met de twee labels optimaal in te spelen op zowel de kansen en de behoeften van de arbeidsmarkt als de zakelijke markt. Mijn rol is daarbij heel divers en tweeledig: enerzijds draag ik bij aan deze koersbepaling, anderzijds moet ik zorgen dat operationeel en commercieel alles in kannen en kruiken is. Deze diversiteit van werving, selectie, marketing & sales tot interne operatie, is mij op het lijf geschreven. Geen dag is hetzelfde!

De ambitie om ook anderen een rijke ervaring te laten opdoen in een traineeship heb ik in mijn nieuwe functie ook. Daarbij is dit ook een mooie stap om mijzelf opnieuw uit te dagen en verder te ontwikkelen door nieuwe ervaringen op te doen en ervan te leren. Gelukkig bevind ik mijzelf nog steeds in een ontwikkelgerichte organisatie en kan ik onderweg met genoeg coaches sparren!