Aan het werk met generatie Z – trek talent aan met een traineeship

Aan het werk met generatie Z – trek talent aan met een traineeship

ORMIT Nederland

ORMIT Nederland

     

Het aantrekken en behouden van talent wordt sinds COVID-19 door CEO's als grootste bedrijfsrisico gezien (KPMG CEO Outlook 2020). Bij ORMIT werken we dagelijks met jong talent en zijn we continu met hen in gesprek over hun wensen en eisen in werk. We weten waar ze naar op zoek zijn en wat je als organisatie moet bieden om Millennials en de aanstormende Zoomers (generatie Z) aan te trekken.

Zo word je een Generatie Z talentmagneet

Bij ORMIT zien we: een talentmagneet ben je niet zomaar, daar is wel wat voor nodig. Een traineeship kan een belangrijke versneller van verandering zijn en kan werken als een ware magneet om talent aan te trekken. We zien echter ook dat het neerzetten van een goed traineeship makkelijker gezegd is dan gedaan. De term traineeship is één van de meest gegoogelde zoektermen door pas afgestudeerden op zoek naar hun eerste baan. Als resultaat krijgen ze een enorme waslijst aan hits: elke startersfunctie met wat begeleiding en een handvol trainingen wordt al snel een traineeship genoemd.

Met een traineeship trek je als organisatie jong talent aan en bouw je een pijplijn van talent voor de invulling van toekomstige functies. Als starters een traineeship zoeken, proberen ze in hun oriëntatieproces vooral een beeld te krijgen van de kwaliteit van een traineeship en of de mooie beloftes aan de voorkant ook echt worden waargemaakt. Ze weten van verhalen van generatiegenoten dat dit belangrijk is, omdat er in de kwaliteit en de uitvoering van traineeships grote onderlinge verschillen zijn. Om als organisatie de beste talenten aan te trekken is het daarom van groot belang om een kwalitatief goed traineeship in de markt te zetten.

Biedt jouw organisatie een traineeship aan aan jong talent? Je wilt vast weten of dat traineeship kwalitatief sterk is en goed scoort bij talent. Nieuwsgierig? Doe de Quick Scan! Weten waarom je in de eerste plaats een ontwikkelprogramma nodig hebt? Je leest het in onze whitepaper.

Doe de Quick Scan!Download de whitepaper!