Checklist: Vind een goed traineeship

Checklist: Vind een goed traineeship

Jur van den Bosch

Jur van den Bosch

     

Ontdek onze traineeships!

Traineeships zijn er in verscheidene vormen en maten. Vooral de laatste jaren is er sprake van een wildgroei aan traineeships met daartussen grote verschillen. Vandaag de dag wordt de titel "traineeship" door sommige bedrijven gebruikt om startersfuncties te promoten. Om teleurstelling te voorkomen is het is dus belangrijk dat je de juiste vragen stelt aan de recruiter om zo een passend traineeship te herkennen. Deze checklist helpt jou op weg!

7 vragen die je zeker aan een recruiter moet stellen: 

  • Wat is het doel van dit traineeship, wat ben ik als ik klaar ben?
Check of het traineeship een helder doel heeft. Zorg dat je vooraf weet waarvoor je wordt opgeleid en wat je toekomstperspectief daarbij is.
  • Wat is voor jullie de ideale trainee?

Check of er een duidelijke en heldere profielomschrijving is. Zo weet je ook of dit programma geschikt is voor jou.

  • Wat worden straks mijn verantwoordelijkheden?
Check of het traineeship een volwaardige functie met bijbehorende verantwoordelijkheden en salaris heeft. Een traineeship mag absoluut geen stage zijn! Binnen een traineeship hoor je meerdere projecten te doen om de verschillende aspecten van het werk en de werkgever te leren kennen. 
  • Hoe ziet het ontwikkelprogramma eruit?
Check of er is sprake van een ontwikkelprogramma met een vastomlijnde structuur, inhoud en duur. Dit is dus meer dan een paar coaching sessies met 1 of 2 cursussen. Zorg dat je vooraf weet wat het ontwikkelprogramma inhoud, en wanneer je welke trainingen of begeleiding krijgt. 
  • Is er ook aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling?
Check of er tijdens het traineeship zowel aandacht is voor jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling. De focus en balans kunnen variëren, maar beide moeten aanwezig zijn om te kunnen excelleren in je werk. Essentieel dus, voor een goed traineeship!
  • Hoe hebben jullie het coaching traject ingericht?
Check wat er is geregeld op het gebied van coaching. Binnen een traineeship is dit namelijk een belangrijk aspect, maar al te vaak is dit een sluitpost; het wordt er door iemand wel even bij gedaan. Goede coaching en begeleiding vergt expertise, tijd en aandacht. Bijvoorbeeld door een opgeleide coach die niet direct betrokken is bij je dagelijkse werkzaamheden en met wie je periodiek afspreekt. Naast de coaching is het ook van belang dat je manager tijd vrijmaakt voor begeleiding en mentoring. 
  • Hoe veel trainees zitten in dit programma?
Check of er meerdere trainees in het programma zitten. Een krachtig leerinstrument is namelijk ook het leren van elkaar. Niet voor niets dat in goede traineeships dit gefaciliteerd wordt, bijvoorbeeld in de vorm van een intervisie.

 

Het idee achter een traineeship is eigenlijk heel simpel: een (starters-)functie waarbij werken wordt gecombineerd met een ontwikkelprogramma. De toegevoegde waarde is de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen, te excelleren in je werkzaamheden en kennis te maken met diverse werkgevers of afdelingen. Dat klinkt goed! Wij hopen dat je met deze checklist straks makkelijk het verschil herkent tussen een kwalitatief traineeship, en een simpele startersfunctie. Veel succes met het vinden van een passend traineeship!

Ontdek onze traineeships!