Van structurele inhuur naar duurzaam vullen van de talentpijplijn

Van structurele inhuur naar duurzaam vullen van de talentpijplijn

ORMIT Nederland

ORMIT Nederland

     

Ben je als organisatie op zoek naar een data analist, data scientist, data engineer, securityspecialist, projectondersteuner, digital marketeer of product owner? Dan ben je op zoek naar één van de op dit moment meest gevraagde functies, maar dat heb je natuurlijk allang ervaren!

Iedereen vist in dezelfde vijver waardoor vacatures lastig in te vullen zijn. Vooral kandidaten met werkervaring zijn nauwelijks meer te vinden en toch blijven veel organisaties naarstig op zoek naar zogenaamde mediors en seniors. Af en toe lukt het om ad hoc een vacature in te vullen, maar het is als zoeken naar een speld in een hooiberg.

Structurele oplossing: bouwen van een talentpijplijn

Deze situatie zal de komende jaren niet veel beter worden. Het werken aan een structurele alternatieve oplossing kan daarom veel frustratie wegnemen en veel kostbare tijd en energie opleveren. Wij hebben goede ervaringen met het bouwen van een pijplijn van talent. Als je nu investeert in een jong talent, heb je over 3 jaar een medior en over 5 jaar een senior in jouw organisatie staan.

Als je een inschatting maakt hoeveel mediors en seniors je op termijn nodig hebt, weet je hoeveel jonge talenten met doorgroeipotentieel je nu moet aannemen en ontwikkelen om deze behoefte in te vullen. Niet iedereen zal de eindstreep halen, dus je zult iets meer starters moeten aannemen om de gewenste aantallen te realiseren.

Een voorbeeld:

Picture1Grafiek ORMIT

Geen tijd voor begeleiding

Nu horen we je denken: maar mijn probleem is nu juist dat ik mediors en seniors heb, omdat ik geen tijd en capaciteit heb om juniors te begeleiden. Onze ervaren mensen hebben hun handen vol aan de huidige operatie, ze hebben niet de ruimte om onervaren collega’s op sleeptouw te nemen. En dat begrijpen we. We zien de oplossing daarom in een bredere samenwerking, waarin alle partijen ingezet worden op hun kracht.

Hoe ziet dat er dan concreet uit? Jullie moeten je kunnen focussen op jullie core business: het leveren van succesvolle diensten of producten waarmee je jouw klanten verrast. Onze core business is het succesvol werven, selecteren, ontwikkelen en laten ‘landen’ van jonge talenten binnen organisaties. Laat dat aan ons over. En afhankelijk van het gewenste profiel wordt de inhoudelijke begeleiding en ontwikkeling ingevuld door een specialistische partij op dat specifieke terrein.

Een voorbeeld:

De schaarste aan data professionals vullen we in door de samenwerking tussen ORMIT en ORTEC met ons Vlammrs-concept. ORMIT werft en selecteert jonge datatalenten en samen met ORTEC zorgen we voor zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling en de dagdagelijkse begeleiding in de praktijk.

Door het combineren van gedreven, jonge Vlammrs met de ervaren consultants van ORTEC ontzorgen we de klanten van Vlammrs van A tot Z.

100% ontzorgd

We bieden als ORMIT een integrale oplossing bestaande uit de volgende onderdelen: werving en selectie, performance management, een maatwerk-ontwikkelprogramma inclusief coaching, programmamanagement en een marktconforme detacheringsfee.

Met deze oplossing wordt het vaak grote reguliere inhuurbudget voor deze schaarse rollen vervangen door speciaal voor jouw organisatie geworven en geselecteerde jonge talenten met doorgroeipotentieel. De besparing op externe inhuur valt samen met het investeren in getalenteerde toekomstige medewerkers. Ook ontlast deze oplossing de HR-, L&D- en recruitment professionals van de eigen organisatie. Dat creëert meerwaarde voor hetzelfde geld!

 

Benieuwd hoe we jouw HR, L&D of recruitment vragen kunnen oplossen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan! Onze professionals kijken wat de beste oplossing is in jouw situatie. Alvast kennismaken met onze talenten? Dat kan ook.

Maak een afspraak Ontmoet de talenten