Hoe ik als starter impact maak met verandermanagement

Hoe ik als starter impact maak met verandermanagement

Bob de Jong

Bob de Jong

     

Change Management is een term die we voornamelijk tegenkomen in het bedrijfsleven, maar hoe zit het met het managen van je persoonlijke change? Ontdek welke skills jou helpen om verandering mogelijk te maken en hoor van onze trainer welke tips zij meegeven aan onze trainees. Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan ons webinar: Word je eigen change consultant, op 1 december!

Meld je aan >>

De wereld is constant in beweging. De ene dag staan we met z’n alle nog hutjemutje in de trein, de andere dag zien we elkaar alleen nog maar via Teams. Het coronavirus heeft ons leven aardig op z’n kop gezet én onze manier van werken snel veranderd. Kantoren werden gesloten en thuiswerken werd de norm. In dit geval werkte deze, geforceerde, manier van veranderen erg goed, we moesten immers wel als we de bedrijfsvoering door wilden laten gaan. Normaliter komt er net even iets meer bij kijken om verandering in een organisatie goed door te voeren.

Voor organisaties is het van levensbelang om mee te gaan met de tijd. Ze dienen op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt en daar hun interne organisatie op af te stemmen, om mee te kunnen blijven doen in deze snel veranderende economie. De vraag naar goede change managers neemt hierdoor rap toe. Mensen die een organisatie kunnen veranderen én nog belangrijker: de mensen mee kunnen krijgen om deze verandering daadwerkelijk te laten slagen. 

Routine

Toen ik net begon met werken, vormde ik al snel mijn eigen dagelijkse routine. Opstaan, vaatwasser uitruimen, ontbijten, douchen en op naar het werk. Deze routine ging op het werk gewoon weer door: koffie halen, dagstart, managementmeeting, lunchpauze en ga zo maar door. Een mens is gebaat bij routine, het zorgt voor vertrouwen én voor zekerheid. Bij change management gaat het om het doorbreken en aanpassen van deze routine. Dit is een spannende activiteit die kan zorgen voor de nodige onzekerheid (en de daarbij horende weerstand).

Mijn eigen routines zijn nog niet dermate ingesleten dat ik ze niet meer kan of wil veranderen. Ik ben net nieuw op de arbeidsmarkt, maar stel je eens voor hoe het is als je bijvoorbeeld al 20 jaar hetzelfde werk doet, met de bijbehorende zelfde routine. Dan is de drempel om te veranderen en die zekerheid los te laten een stuk hoger en een stuk spannender om te nemen. Het is hier daarom van groot belang om deze spanning weg te nemen en het vertrouwen én zekerheid te laten bestaan.

Al doende leert men

En dan is de dag daar, ik mag mijn eerste echte changemanagement opdracht gaan uitvoeren. 25 jaar, weinig tot geen werkervaring en ik mag een verandering gaan doorvoeren in het werk van mensen die mijn ouders hadden kunnen zijn. Mensen die al jaren elke dag om 7 uur op staan, lunchen met een boterham met kaas én weer keurig om zes uur thuis zijn van hun werk. Waar ik in mijn gehele opvoeding, scholing en opleiding veel heb geleerd van oudere mensen, mag ik hen nu gaan helpen in het versoepelen, versnellen en verbeteren van hun werk. Ik mag dus gaan helpen bij het doorbreken en aanpassen van hun dagelijkse routine.

De belangrijkste les die ik hieruit gehaald heb is dat: als mensen weerstand bieden op de verandering, zijn ze niet per se tegen de verandering. Het is eerder een teken van betrokkenheid bij de organisatie. De weerstand die wordt geboden, is het gevolg van de onzekerheid die de nieuwe situatie oplevert voor de medewerker. Hierbij kan je stellen dat het voortraject voorafgaand aan de verandering vele malen meer impact heeft, dan de daadwerkelijke verandering zelf. Door deze mensen mee te nemen, tijd in ze te investeren en écht met ze te verbinden is het mogelijk om ze aan de nieuwe situatie te laten wennen en ze daarmee voor te bereiden op de nieuwe routine. Hierdoor wordt het makkelijker voor ze om af te stappen van de oude routines en mee te gaan in de nieuwe manier van werken.

Ze zullen vast nog een heel aantal keer zeggen: “Doe mijn maar gewoon weer een boterham met kaas” en daarmee aan geven terug te verlangen naar de oude situatie. Zodra de nieuwe manier van werken goed gaat én is ingesleten in hun routine, zullen ze vervolgens ook open staan voor een bakje yoghurt of een salade.

Tijdens een traineeship bij ORMIT krijg je de tools en vaardigheden aangeleerd om jezelf te ontwikkelen tot de change manager die verandering laten slagen. Kijk hier voor meer informatie over onze traineeships!

 

Change Management is een term die we voornamelijk tegenkomen in het bedrijfsleven, maar hoe zit het met het managen van je persoonlijke change? Ontdek welke skills jou helpen om verandering mogelijk te maken en hoor van onze trainer welke tips zij meegeven aan onze trainees. Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan ons webinar: Word je eigen change consultant, op 1 december om 12:00!

Meld je aan >>