"Help, ik heb alle externen ontslagen, wat nu?"

Jannes Baert

Jannes Baert

     

"Oké allemaal, laten we ons op de korte termijn focussen, hoe zorgen we ervoor dat onze kernactiviteiten zoveel mogelijk doorlopen, waar kunnen we direct kosten besparen en laten we scenario’s ontwikkelen om agile in te kunnen spelen op wat er komen gaat.”

"Oké allemaal, laten we ons op de korte termijn focussen, hoe zorgen we ervoor dat onze kernactiviteiten zoveel mogelijk doorlopen, waar kunnen we direct kosten besparen en laten we scenario’s ontwikkelen om agile in te kunnen spelen op wat er komen gaat.”

Dit was bij de start van de coronacrisis vorig jaar waarschijnlijk een gesprek dat in veel directiekamers werd gevoerd. De plannen werden voortvarend doorgevoerd. Het lukte veel bedrijven om hun activiteiten grotendeels online voort te zetten en flink te besparen op niet-essentiële uitgaven, onder andere door afscheid te nemen van externen.

 

Reacties op een crisis

De coronacrisis staat synoniem voor een plotselinge en integrale verandering. Onverwacht en radicaal. Chaotisch maar structureel. Deze crisis treft ieder individu, ieder gezin en elke organisatie. Iedereen voelt de impact van deze onzichtbare maar gevreesde vijand.

Door deze crisis is in veel bedrijven innovatie tot stilstand gekomen. De focus is naar binnen gekeerd, bedrijven spelen op safe, wat onder andere betekent dat de meer innovatieve projecten (hoog risico, hoge kosten) in de wacht zijn gezet. Zijn externe kosten echter wel altijd niet-essentiële uitgaven?

 

Focus op innovatie

In onze snel veranderende omgeving, maakt ons vermogen om te leren en niet zozeer onze kennis, het verschil. Om concurrerend te blijven blijkt een goede balans tussen ervaring en een frisse blik van buiten succesvol. Het is een bewezen combinatie om de leermindset binnen een organisatie verder te ontwikkelen.

Focus op innovatie blijft belangrijk. Juist in crisistijd. Dan wordt het een essentiële overlevingsstrategie: je moet je snel aanpassen aan veranderingen om in het spel te blijven. Als de focus van de staande organisatie vooral gericht is op overleven, kan juist de blik van mensen van buiten die niet opgeslokt worden door de dagelijkse sores, een ander perspectief bieden.

 

Waarom is het handig om ook tijdens een crisis te werken met externen?

  1. Snel nieuwe kennis verwerven: met externen haal je snel noodzakelijke nieuwe kennis en expertise je organisatie binnen. Het is begrijpelijk dat een organisatie zich concentreert haar kernactiviteiten. Je kunt niet alles weten, maar wel snel leren van anderen.
  2. Het vermijden van een tunnelvisie: als je de ongeschreven regels van een organisatie niet kent, is het makkelijker om tot nieuwe inzichten te komen. De afstand maakt dat je vaak van nature een verfrissend perspectief brengt.
  3. Korte termijn Return on Investment: je haalt de expertise binnen die je op dat moment nodig hebt om het gewenste resultaat te behalen.

Kortom: het werken met externen kan een organisatie helpen om zich door de crisis heen te slaan.

 

Op zoek naar een duurzame oplossing

De belangrijkste keerzijde van de inhuur van externen is dat hun kennis na afronding van de opdracht weer verloren gaat. Dit nadeel werpt de vraag op: hoe kan ik een nieuw, fris, extern perspectief inbrengen zonder de waarde ervan op lange termijn te verliezen?

ORMIT biedt hiervoor een oplossing. Enerzijds selecteert ORMIT nieuwsgierige jonge talenten met hands-on, verbindende en vernieuwende kwaliteiten. Terwijl ORMIT zich richt op hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, dragen ze op korte termijn bij aan het realiseren van resultaten en vervullen ze, na afloop van hun traineeship, vacatures in. Op deze manier brengen ze een frisse wind en nieuwe kennis, zonder de waarde ervan op de lange termijn te verliezen.

Ontdekken hoe ORMIT jouw organisatie kan versterken? Bespreek de mogelijkheden of maak kennis met onze talenten!

Maak een afspraak  Ontmoet de talenten