Dit vinden de deelnemers van de Young Professional Development Boost!

Dit vinden de deelnemers van de Young Professional Development Boost!

ORMIT Nederland

ORMIT Nederland

     

In ons vorige blog heb je gelezen wat de sleutels voor een succesvolle carrièrestart zijn. In dit blog laten we drie young professionals aan het woord over de keuzes die zij hebben gemaakt bij de succesvolle start van hun loopbaan. Wat zijn de grootste inzichten die ze hebben opgedaan, hoe hebben ze die inzichten verkregen en hoe maken zij zelf het verschil? En welke rol speelden hierbij de eerder beschreven sleutels voor succes? Heb je dit blog nog niet gelezen, klik dan op onderstaande knop.

Ga naar artikel

Deze persoonlijke verhalen kunnen jou helpen bij het bepalen van jouw volgende loopbaanstappen en het maken van keuzes voor een succesvolle loopbaan die bij jou past. Geniet van de verhalen van Emma, Lars en Duco! En mocht je nu al werk willen maken van jouw ontwikkeling? Lees dan hier een achttal tips om al tijdens je huidige baan aan de slag te gaan met jouw ontwikkeling en kijk welke lessen jij kan toepassen in jouw job!

EmmaEmma ormit

3 jaar werkervaring bij o.a. BAM, Waterschap Hollandse Delta en Rabobank

Waarom heb je voor een ORMIT traineeship gekozen? 

Ik heb voor ORMIT gekozen omdat ik de ambitie heb om door te groeien richting een leidinggevende positie. De begeleiding in het traineeship met trainingen, coaching en je medetrainees zie ik als een accelerator om richting mijn doel te komen. Naast een groot netwerk heeft ORMIT mij ook veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling, met name op het gebied van leiderschap en zelfbewustzijn. Dit zijn mooie inzichten waar ik de rest van mijn carrière op voort kan bouwen. 

Wat is je belangrijkste inzicht tot nu toe?  

“Ik heb het meeste geleerd over wie ik ben en hoe ik werk: waar word ik blij van? Wat heb ik nodig om succesvol en gelukkig te zijn in het leven? Wat heb ik in huis aan talenten en hoe kan ik deze nog beter inzetten? Deze inzichten hebben bij mij geleid tot een betere balans tussen werk en leven. Ook heb ik het idee dat ik nu heb gewerkt aan een stukje basiszelfvertrouweninzicht en kennis waar ik op kan steunen. Ik ben een mooier mens geworden omdat ik (nog) meer zelfkennis heb, de beste kennis die je kan hebben denk ik. 

Hoe heb je dit geleerd?  

“De combinatie tussen het opdoen van werkervaring in een opdracht (in het diepe gegooid worden en maar gaan) en de coaching, trainingen, intervisies en feedback tijdens het ontwikkelprogramma, hebben ervoor gezorgd dat ik een snelle leercurve heb doorgemaakt. Ook het voeren van een ander soort gesprekken met vriendenfamilie en collega’s, het lezen van andere boeken en het sluiten van vriendschappen met trainees, hebben me veel gebracht. 

Wat waarderen mensen aan jouw manier van werken? 

“In mijn vorige opdracht kreeg ik de feedback dat mijn positieve energie en de actiegerichtheid, die ik op een zen manier weet in te brengenopvielen. Mijn enorme drive en betrokkenheid in combinatie met de oprechte interesse in de ander maken mij tot een fijne collega om mee samen te werken. Daarnaast ben ik snel up & running in een nieuwe omgeving omdat ik de zaken me snel eigen maak en hoofd- van bijzaken kan onderscheiden. 

 

LarsLars ORMIT

3,5 jaar werkervaring bij o.a. EY, ORMIT en Webs

Weet je nog waarom je hebt gekozen voor een programma waarin ontwikkeling centraal staat? 

Dat weet ik zeker nog! Tijdens het studeren doe je vakkennis op. Daar leer je voornamelijk theorie, in mijn geval over hoe bedrijven strategisch beleid kunnen voeren. Ik had het gevoel dat ik klaar was voor de volgende stap. Ik wilde graag leren hoe het leven werkt. Hoe communiceer ik nog beter met anderen? Hoe zit ik zelf in elkaar? Wat doen dingen met mij? Hoe kan ik mijn eigen talent inzetten om effectief te zijn? Door na mijn studie dit ontwikkelprogramma aan te gaan wilde ik mij niet alleen ontwikkelen als professional of collega, maar ook als mens, broertje, zoon en vriend. 

Wat is de grootste ontwikkelstap die je tot nu toe hebt gemaakt?  

De grootste stap heb ik gemaakt in het leren verbinden van mensen door mijn communicatiestijl aan te passen aan de situatie. Ik heb geleerd om te herkennen hoe anderen in de wedstrijd zitten, mijn communicatie daarop aan te passen en op die manier te connecten. Dat levert me op dat ik mensen uit een tunnelvisie kan halen, makkelijk goede relaties opbouw en in elke situatie mezelf kan zijn. Zowel zakelijk als persoonlijk. Ook bij spannende projecten waarbij belangen groot zijn zit je gewoon met andere mensen aan tafel. 

Hoe heb je dit geleerd?  

Enerzijds leer je bij ORMIT jezelf echt goed kennen. Hoe reageer ik zelf op situaties? Daarmee begin eigenlijk al je vanaf dag 1. Je krijgt ook continu feedback van anderen: je trainer, je coach of je poolies (de andere young professionals waarmee je het programma doorloopt).

Daarnaast heb ik ook veel inzichten opgedaan tijdens de communicatiemarathons. Daarin speel je met acteurs rollenspellen waarin je oefent met communicatiestijlen en -modellen om hun gedrag te beïnvloedenEcht bizar hoe leuk dat is en hoe goed dat werkt. Verder is het ook een zaadje dat je plant en dat gaat groeien als je in de praktijk tijdens je opdracht in dit soort situaties komt. Veel hiervan heb ik ook meegenomen naar mijn persoonlijke leven. Ik merk dat ik mijn geleerde skills daar ook steeds vaker kan toepassen. Dat vind ik alleen wel wat moeilijker omdat het dan persoonlijker is. Maar ook dat zaadje is geplant, en I trust the process. Dat zaadje wordt ooit een hele grote boom. 

Wat waarderen mensen aan jouw manier van werken? 

Als ik in een project betrokken word, dan wordt er een vleugje Lars toegevoegd. Ik doe veel met een glimlach en dat werkt aanstekelijk op anderen. Met positief enthousiasme probeer ik mensen op één lijn te krijgen. Ik krijg van anderen terug dat het leuk is om met mij te werken en dat het ze energie geeft. Ik ben positief en heb ook een flinke drive om dingen voor elkaar te krijgen. Daarbij vind ik het juist leuk om dingen te doen die ik nog nooit heb gedaan, omdat ik dan het meeste leer. Vooraf denk ik dat ik dat wel kan. Soms ga ik dan onderuit, maar ik vertrouw erop dat ik daarna wel weer opsta. 

 

DucoDuco ORMIT

1,5 jaar ervaring bij Rabobank en ASML

Waarom koos je voor een traineeship? 

“Mijn studie gaf mij nog te weinig inzicht in wat ik wilde qua werk. Daarnaast wilde ik graag een traineeship doen omdat ik wist dat dit carrièrewise een hele goede eerste stap zou zijn en het me goede mogelijkheden en inzichten zou bieden voor het vervolg van mijn carrière. 

Wat is je grootste inzicht  tot nu toe?  

Ik heb enorm veel inzicht gekregen in wat mijn kwaliteiten, drijfveren, normen en waarden zijn. Door de begeleiding, coaching, trainingen en reflecties heb ik geleerd hoe ik deze beter kan inzetten om meer uit mezelf en mijn omgeving te halen. 

Hoe heb je dit geleerd?  

Door middel van coaching en spiegeling, trainingen, gesprekken met medetrainees, het actief opzoeken van feedback, reflecties, intervisies en ga zo maar doorIk denk dat de trainingen van ORMIT een impuls geven aan je persoonlijke ontwikkeling, die je niet alleen meeneemt in je werk maar ook in je persoonlijke leven. Doordat je door de trainingen aan het nadenken gezet wordt gaan er bewuste en onbewuste processen lopen bij jezelf, die maken dat je groeit. Naast de formele leermomenten ben ik hier in ieder geval op enorm veel andere momenten ook mee bezig geweest. 

Wat waarderen mensen aan jouw manier van werken? 

Veel mensen ervaren mij als prettig om mee samen te werken, iemand die kritisch durft te zijn, en gedreven en resultaatgericht is. Ook ervaart men mij als iemand die heel goed aan weet te voelen hoe een ander ten opzichte van een situatie staat en die daar goed mee om kan gaan. 

 

Hebben de verhalen van Emma, Lars en Duco geïnspireerd om ook echt werk te gaan maken van je ontwikkeling? We helpen je alvast op weg met een achttal tips om al tijdens je huidige baan aan de slag te gaan met jouw ontwikkeling. Wil je meer? Dan is de ORMIT Young Professional Development Boost wellicht iets voor jou!

Download de 8 tips! Meer informatie over Development Boost!